IoT- pöytätuuletin

Intensiiviviikko Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa.

Tero Karvisen pitämä IoT- työpaja tarjosi meille tilaisuuden tutustua Arduino kehitysalustaan ja keksiä omia IoT-laitteita joita lähdimme sitten työstämään

http://terokarvinen.com/2016/internet-of-things-tyopaja-ict8tn017-1-intensiiviviikon-w12

WP_20170320_001

Tällä viikon mittaisella vapaavalintaisella kurssilla Arctic oli hyvin edustettuna ja 3/4 ryhmästä oli paikalla. Joona Leppälahti, Eero Kolkki ja minä työskentelimme IoT-pöytätuulettimen parissa.

Tämä tuuletin sai ideansa verkkopelaamisesta, jossa ajoittain tunteet käyvät kuumina ja etenkin tappion kohdatessa tiimimme jäsenet ajoittain kaipaavat hieman jäähdytystä.

WP_20170322_14_44_55_Pro
Kasasimme tuulettimemme tietokoneen kotelotuulettimesta, Arduino-kehitysalustasta, releestä, AA paristoista ja kasasta johtoja. Lisäksi tuli muutama rivi koodia.

Arctic-IoT GitHub Repository

Ensimmäisiä ongelmia oli tuulettimen virransaanti, sillä Arduinosta itsestään sai vaan 5V ja tuuletin kunnolla pyöriäkseen kaipasi 12V. Tämä ratkaistiin kahdeksalla kappaleella 1.5V AA paristoja jotka sarjaan kytkettyinä toivat kaivatun 12V. Tätä ei kuitenkaan voitu kytkeä suoraan Arduinoon eikä myöskään tuulettimeen. Tarvittiin siis rele ja matalan jännitteen sellainen jotta Arduinosta saatu 5V riittää käyttämään releen sähkömagneettia.

WP_20170322_15_11_42_Pro

Tuuletin jokaiselle peliporukassa ja Web-käyttöliittymällä hallittava ON/OFF nappula. Kun verkkosivulta käynnistää kuumana käyvän pelikaverin tuulettimen tämän pöydällä, voi sen tehdä vaikka pelikaveri olisi toisella puolella maailmaa.

Mainokset

2 thoughts on “IoT- pöytätuuletin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s